RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На навчання можуть піти не всі: як працюватимуть школи в Україні з 1 вересня

Залежно від епідеміологічної ситуації з поширенням коронавірусу в українських школах з 1 вересня може зберегтися дистанційне навчання для старшокласників.

Про це повідомив нардеп від "Слуги народу" і член парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук Telegram-каналу PavlovskyNEWS.

За його словами, учні молодших класів змушені будуть ходити в школу з 1 вересня, оскільки вони не зможуть навчатися дистанційно, як більш дорослі школярі. У той же час старшокласників і студентів можуть залишити на дистанційному навчанні, якщо епідеміологічна ситуація буде того вимагати.

В інтерв'ю BBC News Україна, головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомив про декілька варіантів початку навчального року - від продовження дистанційного навчання до повного повернення дітей в школи. Існують також проміжні варіанти.

"Можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах. Розглядаємо варіанти, що, наприклад, математика буде в класі, а історія буде дистанційно проводитися. По змінах розводити. Думаю, що ці моделі ми виробимо", - зауважив він.

За словами заступника міністра охорони здоров'я, спрогнозувати епідситуацію на вересень практично неможливо, тому в уряді готуються до гірших сценаріїв.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Міністерстві освіти не виключають, що дистанційне навчання в школах буде продовжено з 1 вересня.