RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Що чекає школярів з 1 вересня: важлива заява про дистанційне навчання

У Міністерстві освіти не виключають, що дистанційне навчання у школах буде продовжено з 1 вересня.

Як повідомляє "Апостроф", про це сказала в.о. міністра освіти Любомира Мандзій в інтерв'ю "РБК-Україна".

"На початку березня ми не були готові до такого всеукраїнського переходу на дистанційне навчання. Що буде з епідеміологічною ситуацією і чи буде друга хвиля епідемії в серпні-вересні - ми цього зараз сказати не можемо. Такий моніторинг веде МОЗ. Але ми повинні бути більш готові до такого виклику, який був в березні. Ми працюємо зараз над тим, щоб мав продовження проект "Всеукраїнська школа-онлайн", який можна було б реалізовувати з вересня. Але в якому форматі це буде, поки узгоджуємо", - зазначила вона.

Мандзій додала, що Кабмін поки не визначився з тим, чи почнеться новий навчальний рік в звичайному режимі або в режимі дистанційного навчання.

Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко сказати. Безперечно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наша основна задача - це збереження здоров'я учасників навчально-виховного процесу", - зазначила в.о. міністра.

До кінця червня Міносвіти та МОЗ планують підготувати додаткові протоколи, які будуть визначати заходи безпеки в закладах освіти до повернення дітей з 1 вересня.

"Я впевнена, що новий навчальний рік для учнів шкіл почнеться з 1 вересня. Для студентів першого курсу - з 17 вересня. Ми передбачили коригуюче навчання в наступному році, щоб кожен учитель зрозумів, як освоїли матеріал його учні", - додала Мандзій.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в.о. міністра освіти заявила про те, що з вересня технології дистанційного навчання будуть використовуватися в школах набагато ширше.

У той же час більшість дітей та їх батьків, які зіткнулися з дистанційним навчанням, були розчаровані якістю такої освіти.