RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Астронавт показав, як з космосу виглядає "падіння" хвостатої комети

Астронавти МКС в березні сфотографували найяскравішу за останні сім років комету з борту станції. Комету можна було побачити і з Землі.

Відповідне фото у у своєму Twitter опублікував астронавт Іван Вагнер.

Астронавт NASA Роберт Бенкен і його російський колега Іван Вагнер сфотографували з борту Міжнародної космічної станції найяскравішу за останні сім років комету C/2020 F3 (NEOWISE).

"Досить добре видно її хвіст з космосу, з борту Міжнародної космічної станції!", - підписав публікацію Вагнер.

Комету виявили за допомогою космічного телескопу WISE 27 березня 2020 року. 3 липня вона пройшла найближче до Сонця. Фахівці вважають, що NEOWISE не є небезпечною для Землі. Від нашої планети вона віддалиться ближче до серпня. До речі, комету можна бачити з Землі.

"Стидаюся запитати... А комета в якому напрямку летить? А то рік такий сумбурний видався..." - напівжартома-напівсерйозно прокоментував публікацію користувач під ніком Кот Шредінгера 96,86%.

Інший користувач у коментарі поділився фото комети, зробленими з Землі.

Як повідомляв "Апостроф", американський астронавт Боб Бенкен, який в травні вирушив на Міжнародну космічну станцію на борту корабля Crew Dragon (SpaceX), зробив у відкритому космосі кілька вражаючих знімків. Своїм підписникам він вказав на межі дня і ночі, що викликало особливе захоплення.