Лайм

Астронавт зробив фото з МКС і показав кордон дня та ночі. Конспірологи одразу "викрили" його брехню

Дивимося фото і відповідаємо на питання конспірологів

Американський астронавт Боб Бенкен, який у травні полетів на Міжнародну космічну станцію на борту корабля Crew Dragon (SpaceX), зробив у відкритому космосі кілька вражаючих знімків. Своїм підписникам він вказав на межі дня та ночі, що викликало особливе захоплення. Але не у прихильників усіляких конспірологічних теорій.

Конспірологам ніколи відволікатися на красиві картинки, поглянувши на фотографії Бекена, одразу ж "викрили" його брехню. Що правда, спершу їм слід було просто погуглити, чи є підстави називати астронавта брехуном.

Фото: twitter.com/AstroBehnken

Всього ж Бенкен показав фоловерам два знімки з різними ракурсами. На одному з них добре проглядається плавний перехід між часом доби. "Мій улюблений вид нашої планети - межа між днем та вночі", - написав він у Твіттер.

Знімки астронавта одразу ж стали вірусними та зібрали у соцмережі майже 60 тис. лайків. І поки деякі користувачі продовжували захоплюватися видом на Землю з МКС, в коментарі зайшли конспірологи.

Фото: twitter.com/AstroBehnken

Спершу, напевно, варто згадати тих, хто закликав Бенкена зізнатися, що планета все ж є пласкою, хоча навіть на знімках астронавта вона не здається рівною. При цьому значно більше коментарів під постом залишили прихильники теорії неіснуючого космосу (вони вважають, що астронавти в змові з урядом і знімають подібні фотографії в студії). Зокрема, у Бенкена поцікавилися, чому на його фотографіях не видно зірок.

Спроби інших користувачів відповісти на це питання не увінчалися успіхом і конспірологи все ще впевнені у своїй правоті. Хоча насправді їм варто було просто пошукати цю інформацію в мережі, адже на деяких знімках з відкритого космосу зірки й справді не видно.

Чому немає зірок на знімку Боба Бенкена?

Боб Бенкен (зліва) і Дуглас Герлі Фото: Getty Images

Одна з можливих причин відсутності зірок на фото полягає в тому, що на орбіті, як і на поверхні планети, зірки можна розглянути лише на нічній стороні землі. Якщо ж МКС знаходиться на освітленій її частини (як це було у випадку з астронавтом), зірки залишаються невидимими, як і жителям Землі.

Ще однією можливою причиною називають принципи роботи фотоапаратури - зробивши фото нічного неба з Землі, людина отримає просто чорний кадр. Видимість зірок на ньому буде залежати від експозиції - кількості світлового випромінювання, яке вловлює об'єктив. Простіше кажучи, для отримання чіткого зображення зірок затвор камери має деякий час залишатися відкритим. Таким чином вона "накопичить" світло, яке надходить від зірок. При моментальному спрацьовуванні затвора світла часто недостатньо.

  • Дивіться також на theLime, як Ілон Маск після запуску Crew Dragon заспівав "Земля в Иллюминаторе". Це найкраще відео з Deep Fake, яке не варто пропускати.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою