RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Вінниці жінка народила дитину біля дверей пологового будинку, фото

Мешканці міста Вінниці Олені Бабич довелося народжувати біля будівлі пологового будинку, який був закритий для дезінфекції після виявленого там випадку коронавірусної інфекції.

Екстремальну історію пологів розповідає місцеве видання "33 канал".

Для Олени Бабич це були вже треті пологи, вона була вже матір'ю двох дочок. Їй встановили попередню дату пологів і порадили зібрати речі і бути готовою в будь-який момент.

Породілля відчула перейми вранці, але вирішила не поспішати з виїздом, щоб довго не чекати в пологовому залі. Ближче до обіду, коли схватки посилилися, чоловік відвіз її автомобілем в пологовий будинок №1 міста Вінниці. Але, як виявилося, пологовий будинок був закритий через виявлений тут випадку коронавірусу.

Поки чоловік намагався достукатися через вікна до співробітників гінекологічного відділення, жінка побачила біля будівлі пологового будинку стіл для будівельних робіт і вилізла на нього. Пологи приймав чоловік Олени. На щастя, вони пройшли без особливих ускладнень, не дивлячись на стресову ситуацію.

"Через хвилин десять до мене прийшли працівники пологового будинку - медсестра, санітарка, лікар. Вивезли каталку. Відразу запитали, чому ми приїхали, мовляв, тут знайшли коронавірус і проводять дезінфекцію. Але я відповіла, що не знала цього, і лікар, яка мене вела, нічого не повідомила", - розповідав потім журналістам породілля.

У подружжя народився син з вагою 3350 грамів і зростом 56 сантиметрів. Назвали його Пилипом. Оскільки історія закінчилася вдало, жінка не збирається скаржитися і з'ясовувати, чому її ніхто не попередив про те, що пологовий будинок закритий для дезінфекції.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в лікарні Луцька від ускладнень, викликаних коронавірусів COVID-19, померла породілля.