RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Волонтери знайшли коня в напівмертвому стані - його виходили і перетворили на справжню красуню

Волонтери врятували життя коня, який лежав напівмертвий: він був зневоднений, виснажений і брудний.

Про це повідомляють на Facebook-сторінці Here4Horses.

Тварину в жалюгідному стані знайшли на одному з будівельних майданчиків в Британії у графстві Дарем. Далі коня передали волонтерам з притулку для коней. Там всі були шоковані його станом, але з усіх сил намагалися йому допомогти.

Спочатку тварина погано себе почувала, тому не могла навіть стояти. Коня піднімали відразу п'ять чоловік. Ветеринар і працівники товариства захисту тварин вирішили, що у коня є шанс на одужання, але це буде дуже непросто.

Щоб допомогти Хайді, так назвали коня, дві інших коня здали кілька літрів крові, яку потім перелили хворій тварині. З неї також зістригли зайву шерсть, вичистили і помили. З таким перетворенням стало ясно, що стан Хайді куди кращий, ніж припускали волонтери.

Завдяки програмі відновлення тварина майже відразу ж почала набирати вагу, а пролежні почали гоїтися. Поступово Хайді змогла самостійно сідати, а пізніше вона вже могла стояти.

Спочатку волонтерам доводилося піднімати Хайді на ноги, але пізніше вона зміцніла і вже стала вставати самостійно. Її навіть почали випускати погуляти у двір. Згодом кінь став справжнім красенем.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери врятували від пожежі лоша коня Пржевальського в Чорнобильській зоні, коні з його табуна загинули.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: