RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

На Буковині негода знову наробила біди

На Буковині в Старожінецкому районі негода знову наробила справ. Шквальний вітер зірвав дахи з будинків і повалив дерева.

Про це розповів замголови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Бойко на сторінці обладміністрації в Facebook.

У адмінбудівлі сільради частково зірвало дах. Також дах пошкоджено на будівлі школи. Вітер знищив мінімум 50 га посівів пшениці біля села.

Фото: Чернівецька обладміністрація

Фото: Чернівецька обладміністрація

Також вітер вирвав бетонні електроопори. Кілька дерев перегородили трасу Сторожинець-Чернівці, ще кілька впали в Слободі-Комарівцях і Сторожинці. Через ураган без електропостачання залишилися 9 населених пунктів району, один з них частково.

Фото: Чернівецька обладміністрація

Фото: Чернівецька обладміністрація

Зараз до проведення аварійно-відновлювальних робіт залучено 4 бригади Сторожинецького РЕМ. Рятувальники розпилюють і прибирають повалені дерева.

Як писав "Апостроф", сильні зливи, які в понеділок, 27 липня, накрили захід України, призвели до потопів не тільки в містах, таких як Ужгород, а й в селах гірських районів. Руйнування зазнали дрібні мости та берегоукріплення. Рятувальники допомагають місцевим подолати наслідки стихії.