RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У МОЗ спрогнозували терміни другої хвилі коронавірусу в Україні

У Міністерстві охорони здоров'я готуються до другої хвилі поширення коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні, яка найбільш імовірна з жовтня.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 4 серпня, пише "Українська правда".

"Ми бачимо, що тенденції поширення коронавірусної хвороби в світі не позитивні, і сьогодні в Європі починається друга хвиля. Починається зростання випадків коронавірусної хвороби в Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії. Тому ми повинні бути готові до збільшення кількості випадків. І ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону грипу та ГРВІ, з жовтня по квітень ", - сказав він.

Що вирішили в Міністерстві охорони здоров'я в зв'язку з цим

За словами Ляшка, міністром охорони здоров'я підготовлено доручення обласним державним адміністраціям (з тим, щоб): підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення грипу та коронавірусної хвороби, до поєднання цих інфекцій.

Крім цього, головний санітарний лікар заявив, що міністерство з обласними адміністраціями повинні підвести кисень до ліжок у відведеному постільному фонді, повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту.

"Ми повинні підготуватися, поки у нас є час", - сказав Ляшко.

До чого ще закликає МОЗ

"Зараз система охорони здоров'я з лікарнями першої хвилі і другої хвилі справляється з навантаженням, але ми прогнозуємо збільшення кількості випадків COVID - тому закликаємо дотримуватися протиепідемічних заходів, вакцинуватися від інфекційних хвороб і виконувати всі обмеження, що стосуються тієї чи іншої зони на території нашої держави", - заявив головний санітарний лікар.

Ляшко закликав українців вакцинуватися від грипу, щоб уникнути коінфекції і одночасного перенесення грипу та коронавірусу, а також щоб полегшити роботу медикам.

ВООЗ вже визначила штами грипу на прийдешній сезон, зазначив Ляшко. Вакцину від коронавірусу сподіваються отримати вже в 2021 році.

Як писав "Апостроф", в Україні за добу, 3 серпня, зафіксували +1061 новий випадок зараження коронавірусом. При цьому в початковому зведенні за вчорашній день була вказана цифра 692.