RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Дитина народилася на 22-му тижні і вижила - її дивовижну історію звуть "маяком надії"

28-річна Лура Лауер народила дівчаток-близнюків на 22-му тижні вагітності - їх назвали Калі і Лірик. Незважаючи на те, що Калі незабаром припинила боротьбу за життя, її сестричка вижила - і тепер медики звуть її історію "маяком надії" для інших.

Про це пише The Sun.

За словами Лури, вони з нареченим дізналися, що будуть батьками в березні - новина про близнюків стала справжнім потрясінням, адже вони не знали, що такі випадки вже були в їхній родині.

Вагітність протікала важко, перейми, що раптово почалися, виявилися не тренувальними - Лура народила 15 липня, за чотири місяці до дати її народження 16 листопада, і була попереджена, що будь-яка дитина, що народилася до 24 тижнів, навряд чи виживе.

Калі і Лірик народилися за два тижні до встановленої в Великій Британії межі легальних абортів - 24 тижні, в рідному штаті Лури - Північна Кароліна (США) - цей термін становить 20 тижнів.

17 липня лікарі повідомили, що у Калі був сильний крововилив у мозок, її життєво важливі органи не в порядку. Вони сказали, що дівчинка страждає - і її краще відключити від дихального апарату. Лура і її наречений змогли попрощатися з донькою - у неї не було шансів жити нормальним життям з усіма ускладненнями.

У Лірик же після смерті сестри раптово почалося поліпшення, вона перенесла кілька операцій, але лікарі дають оптимістичні прогнози.

"Вона дивує нас кожен день, вона дійсно диво ... маяк надії в безнадійні часи", - сказав лікар дівчинки.

Зараз вона наймолодша в своєму відділенні інтенсивної терапії, хоча багато лікарів досі ставлять під сумнів можливість дітей виживати до 24 тижнів.

"Мене просто збиває з пантелику, що так багато лікарень не реанімують у такому віці, тому що дитина може вижити. Я думаю, що Лірика є прикладом того, що - навіть коли лікарі не впевнені - надія, віра, рішучість і любов є такими потужними енергіями. Я вірю, що це те, що підтримує нашу дочку. Ось чому я хотіла поділитися її історією. Лірика надихає мене і багатьох інших людей", - підкреслила Лура.