RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кремль використовує екс-регіонала Деркача для втручання у вибори - контррозвідка США

У США вважають, що Росія використовує українського народного депутата Андрія Деркача для втручання у вибори президента Сполучених Штатів.

Про це йдеться в заяві Управління національної контррозвідки США.

Контррозвідка, зокрема, деталізувала своє попереднє повідомлення про спроби втручання в президентські вибори з боку Китаю, Ірану та Росії.

"За нашими оцінками, Росія використовує ряд заходів, щоб в першу чергу очорнити колишнього віце-президента США Джо Байдена і тих, кого вона вважає антиросійським істеблішментом. Це узгоджується з публічною критикою Москви на адресу Байдена, коли він був віце-президентом, за його роль в політиці адміністрації (екс-президента США Барака - "Апостроф") Обами щодо України і підтримку антипутінської опозиції всередині Росії", - вважають в контррозвідці.

Одним з інструментів, що використовуються Росією, став проросійський депутат українського парламенту Андрій Деркач, заявили у відомстві.

"Він поширює твердження про корупцію, в тому числі через публічність витоків телефонних дзвінків, щоб підірвати кандидатуру колишнього віце-президента Байдена і Демократичної партії. Деякі пов'язані з Кремлем дійові особи також прагнуть просувати кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні", - підкреслили у відомстві.

Як повідомляв Апостроф, 19 травня Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які нібито можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джозефа Байдена на Петра Порошенка.

Також 22 червня Деркач оприлюднив чергові записи розмов п'ятого президента України Петра Порошенка та екс-віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною.