RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Затриманих біля посольства Білорусі в Києві активістів звинуватили в дрібному хуліганстві

На п'ятьох затриманих під час акції протесту в Києві біля посольства Білорусі в понеділок, 10 серпня, склали адмінпротоколи "за злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського і дрібне хуліганство".

Про це повідомили в прес-службі поліції Києва.

Як сказано в повідомленні, "група чоловіків" порушувала громадський порядок під час акції біля посольства Білорусі.

"На вимогу співробітників поліції припинити дії вони не реагували і продовжували агресивно поводитися. Для встановлення особистих даних п'яти правопорушників їх доставили в Шевченківське управління поліції, де після перевірки дільничні офіцери поліції склали на них адміністративні матеріали за статтею 173 (дрібне хуліганство) і статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - уточнили в поліції.

Затриманим загрожує накладення штрафу від восьми до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Як стало відомо, серед затриманих виявився колишній український політв'язень, кримський анархіст Олександр Кольченко. Разом з іншими активістами він перебував в Шевченківському районному управління ГУМВС України в Києві.

Як повідомив український екс-політв'язень, режисер з Криму Олег Сенцов, недавно Кольченко вийшов на зв'язок.

"З Сашею з'явився зв'язок. Затримано, але поки без звинувачень. Адвокат їде", - написав Сенцов на своїй Facebook-сторінці.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в понеділок, 10 серпня, під посольством Білорусі в Києві почали палити фаєри і викрикувати патріотичні білоруські гасла. Поліція затримала кількох учасників акції.