RU  UA

Оксана Білозір розповіла про головну помилку артистів, які йдуть у владу

Українська співачка Оксана Білозір, екс-нардеп, колишній міністр культури заявила, що багато артистів, що йдуть у владу, виявляються не готові до політичних викликів, крім того, їх можуть використовувати.

Про це вона сказала в ефірі "Апостроф TV".

Вона звернула увагу, що наразі існує світова тенденція, коли люди гуманітарної сфери приймають рішення йти в політику та за рахунок свого досвіду змінювати життя свого народу.

"Сама тенденція, вона дуже хороша і правильна, ми бачимо її по всьому світу. Але тут є два моменти. Один - це коли той чи інший митець свідомо на це йде, готується до цього відповідально. Здобуває собі додаткові знання, до того як почав займатись політикою, і тоді вже з певним арсеналом знань та досвіду може вступати в цю сферу. Але не коли наші митці, які взагалі не готові, не знають базових принципів існування держави: що це таке, з чого складається, які механізми взаємодії, що таке законодавче поле, що таке правові норми", - заявила Білозір.

Вона вважає, що людина, яка збирається в політику повинна мати базові навики, щоб почати займатись такою роботою.

"Ми бачимо, що часто наших артистів просто використовують: їх досвід, їх харизму, їх пізнаваність, довіру до них - використовують для того, щоб через них робити та впливати на ті чи інші речі. Дуже часто, наші митці цього не усвідомлюють в повній мірі. Візьмемо, наприклад, Славу Вакарчука. Я була в парламенті, коли він разом з нами заходив. Йому там було нецікаво, він в це все не вникав. Він абсолютно не розумів реального життя і дуже часто жив в віртуальному житті. Коли я вперше прийшла в політику, то мені відкрилось реальне життя українців", - сказала Білозір.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що шоумен і телеведучий Сергій Притула має намір балотуватися на посаду київського міського голови від партії "Голос".