RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні виготовили перший серійний літак без російських деталей: фото

Президент ДП "Антонов" Олександр Лось заявив, що в Україні закінчили будівництво першого серійного транспортного літака Ан-178 без російських деталей.

Про це він сказав в інтерв’ю Укрінформу.

"Це перший літак, який складається без жодної російської деталі. Нас звинувачують у тому, що кілька років ми не випускали серійні літаки. Але з початком воєнної російської агресії у 2014 році ми втратили не тільки ринок збуту, а й ринок постачання важливих компонентів. Деякий час зайняло імпортозаміщення та пошук нових постачальників", - сказав президент ДП "Антонов".

За його словами, конкретно на цьому типі літака близько 2/3 обладнання корпорацій Сполучених Штатів Америки, ще третина – вітчизняного.

"Причому проектну роботу з заміщення російських комплектуючих ми провели власним коштом. Насправді широка міжнародна кооперація передбачалася ще у 2010-2011 роках при розробці проекту Ан-178. У 2015-2016 роках ми просто продовжили цю планомірну роботу", - зазначив Лось.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у виробничих цехах державного підприємства "Антонов" будується транспортний літак Ан-178 з серійним номером 006 для міністерства внутрішніх справ Республіки Перу, згідно з підписаним в 2019 році контракту.