RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Комаровський розповів, чи можна приймати ібупрофен при коронавірусі

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів про користь ібупрофену при лікуванні коронавірусу.

Про це він сказав у відеозверненні.

За його словами, на даному етапі немає ніяких підтверджень того, що ібупрофен протипоказаний при коронавірусі, всі іноземні фахівці продовжують рекомендувати його при лікуванні.

"З 1983 року і до теперішнього часу, препарат є безрецептурним, практично, в усіх країнах світу. У людини є величезний досвід застосування ібупрофену і він свідчить про його безпеку та ефективність. Ібупрофен є чи не основним препаратом, який застосовується при лихоманці, при болю, при запальних процесах у дітей. За деякими аспектам, має навіть деякі переваги, порівняно з іншим часто використовуваним препаратом - парацетамолом. Він володіє не тільки знеболюючим, а й протизапальним процесом, і у нього немає обмежень на терміни прийому. тобто, його можна застосовувати при наявності показань значно більше 5 днів", - сказав Комаровський.

За його словами, є роботи, які вказують на те, що у ібупрофену є подразнююча дія на шлунок, але немає чітких рекомендацій, що його треба приймати до або після їжі.

"У ібупрофену велика тривалість лікувального ефекту до 8 годин. Препарат стандартно призначається в дозі 5-10 мг на кг ваги. Інтервал між прийомами повинен був не менше 6 годин і добова доза відповідно не повинна перевищувати 20 мг на кг ваги", - пояснив лікар.

Він підкреслив, що при правильному дозуванні ібупрофен дуже ефективний і він рекомендує його при лікуванні багатьох хвороб.

Як повідомляв "Апостроф", команда вчених з Університету Східної Англії встановила, що звичайні таблетки від кров'яного тиску, які приймають мільйони британців, можуть лікувати коронавірус.