RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Нас усі мріють знищити: в Росії вчителям шкіл роздали дивні методички з історії

У Росії вчителям роздали методички незвичайного змісту. Так, класним керівникам в них зазначено, як як треба піднести дітям "Роль СРСР в перемозі над фашистською Німеччиною".

Як повідомляє "Апостроф" , про це пише портал MR7.ru.

У методичці зазначено, що західні союзники СРСР нібито були насправді ворогами і тягнули з відкриттям другого фронту, а європейські країни спеціально озброїли вермахт для війни з "червоною армією".

Також в них йдеться, що вся Європа "постачала Німеччині зброю і ресурси", а "польські євреї в Освенцімі виробляли для вбивства радянських громадян вибухівку, синтетичний бензин і каучук".

У методичці також є глава про "псевдосоюзніков СРСР" - США і Великобританію. У ній говориться, що вони "були скоріше ворогами, ніж союзниками".

"Будучи номінально союзниками СРСР, вони представляли швидше ворогів-союзників. США і Великобританія аж до 1944 року вели розмови про відкриття другого фронту і буквально вскочили на "підніжку перемоги", коли після Сталінградської і особливо Курської битви радянські війська перетнули кордон СРСР і почали звільняти країни Європи", - йдеться в методичці.

Автор методички в цілому прийшов до висновку, що Друга світова війна була вигідна США, а кінцева мета всіх дій - зашкодити Росії.

Нагадаємо, що в мережі сміються над виходом в окупованому Луганську підручника під назвою "Історія ЛНР з найдавніших часів і до наших днів".