RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Поліція придумала покарання для власників авто з 3D-номерами

У Нацполіціі обіцяють штрафувати водіїв, які використовують 3D-номера на своїх транспортних засобах, оскільки вони не відповідають встановленим вимогам.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сюжет телеканалу "112 Україна".

За словами кореспондента каналу, в Нацполіціі роз'яснили, що 3D номерні знаки не відповідають вимогам, які свідчать: "Державні номерні знаки виготовляються шляхом штампування з стрічки з алюмінію або листової сталі".

У поліції також нагадали, що за цей проступок водіїв притягатимуть до відповідальності за відповідною статтею Кодексу про адміністративні правопорушення. За нього передбачений штраф в розмірі 170 грн. Повторне порушення карається штрафом 255 грн або громадськими роботами на строк від 30 до 40 годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

На фірмі, яка займається виготовлення таких номерних знаків, підтвердили, що відповідно до держстандартом номерні знаки виготовляються методом штампування, а не просто приклеюються, як це відбувається у випадку з 3D-номерами. За словами виробників, раніше такі знаки замовляли виключно в якості сувенірів.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада прийняла закон, який передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 7 років за підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номерного знака транспортного засобу, яким незаконно заволоділи.