RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

22 червня

Всі новини

Першу дозу ввели в "швидкій": спливли гучні деталі про отруєння Навального

Російські лікарі в Омську відразу ж визначили, що опозиціонер Олексій Навальний був отруєний, через що першу дозу атропіну йому ввели ще в "швидкій", але незабаром цю версію вони почали спростовувати.

Про це пише "Медуза" з посиланням на свої джерела.

За словами учасників консиліуму лікарів в Омську, у Навального була "чітка картина отруєння ФОС" (фосфорорганічним з'єднанням, - "Апостроф"), хоча виявлялися і нетипові ознаки.

У опозиціонера були зафіксовані міоз (звужені зіниці), гіперсалівація (підвищене слиновиділення), пітливість, гіпертонус м'язів, але не спостерігалося бронхоспазму і бронхореї легень, а також проблем з шлунково-кишковим трактом.

Джерело, знайоме з результатами обстеження Навального, стверджує, що лікарі в Омську ввели Навальному атропін ще в машині швидкої допомоги, що могло зняти проблеми з легенями і шлунково-кишковим трактом. Але незабаром препарат скасували, оскільки у Навального розвинулася сильна тахікардія (збільшення частоти серцевих скорочень).

Відзначається, що експерти по хімзброї вважають, що отруєння агентами з групи "Новачок" цілком може мати змащену клінічну картину, що може вводити в оману лікарів.

Як повідомляв "Апостроф", міністри закордонних справ країн-учасниць G7 випустили заяву, в якій засудили отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.