RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

22 червня

21 червня

Всі новини

Кравчук назвав причини скасування "інспекції" позицій ЗСУ біля Шумів

Глава делегації України на переговорах ТКГ в Мінську Леонід Кравчук заявив, що рішення про скасування інспекції бойовиками "ДНР" позицій українських військових в районі населеного пункту Шуми пов'язано з додатковими вимогами бойовиків.

Як повідомляє "Апостроф", про це Кравчук сказав в коментарі Telegram-каналу Pavlovsky News.

За його словами, 9 вересня була домовленість провести інспекцію в Шумах, а сьогодні бойовики захотіли перевірити ще кілька населених пунктів.

Кравчук додав, що бойовики хочуть зробити з цього якесь "шоу". Екс-президент зазначив, що Україна вже передала лист спецпредставникові ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау з проханням провести додаткові консультації.

У той же час в Офісі президента уточнили, що представники незаконних збройних формувань не очікували конструктивної позиції України. За даними ОПУ, інспекція була скасована у зв'язку з постійною зміною запитів російської сторони.

"Якщо в Донецьку не здатні знайти на карті Європи населений пункт Шуми Донецької області, претензії по якому ми чули неодноразово, і тепер у випадковому порядку вибирають нові населені пункти для інспектування, то можемо хіба що поспівчувати", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що українці були обурені допуском бойовиків до інспектування позицій ЗСУ на Донбасі.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Бойовики стягують техніку повним ходом, а ми мовчимо: що не так з перемир'ям на Донбасі.