RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Вчені розробили формулу, яка визначає ризик смерті від коронавірусу

Британські дослідники розробили формулу, яка визначає ризик смерті пацієнтів з COVID-19, що дозволить підбирати індивідуалізовану терапію.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Mirror.

Формула ділить госпіталізованих пацієнтів на чотири окремі групи в залежності від ризику смерті - від низького до дуже високого.

За словами дослідників, найнижчий ризик смерті лише у кожного сотого пацієнта.

Професор Юен Харрісон з Единбурзького університету заявив: "Як лікарі, ми хочемо визначити групи пацієнтів, найбільш схильних до ризику смерті від COVID-19. Якщо ми зможемо зробити це на порозі лікарні, тоді можна буде краще спланувати лікування. Цей простий у використанні інструмент допоможе лікарям приймати рішення про надання пацієнтам оптимального догляду ".

Фактори, які визначають ризик смерті від коронавірусу, включають вік, стать, кількість існуючих раніше захворювань, частоту дихання і результати двох аналізів крові.

Вчені кажуть, що люди з низьким рівнем ризику можуть лікуватися вдома. Пацієнти з групи високого або дуже високого ризику повинні отримувати дози більш агресивних ліків і проходити лікування у відділеннях інтенсивної терапії.

Як повідомляв "Апостроф", у Південній Кореї провели дослідження, яке показало, що діти можуть переносити коронавірус протягом трьох тижнів, навіть не маючи явних симптомів хвороби.