RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У пологовому будинку Миколаєва пацієнток не годували і роками вимагали гроші: відео та всі деталі скандалу

У пологовому будинку № 1 міста Миколаєва 9 вересня вагітним і молодим мамам вперше за багато років видали вечерю і перестали вимагати з них плату за перебування в медичній установі. Після розголосу ситуації, яка тривала роками, тут проводять службове розслідування.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інформацію та відео, опубліковані на Facebook-сторінці волонтерки Міли Юрченко.

Про те, що в комунальному закладі беруть гроші за палату і змушують купувати собі їжу, місцевій активістці розповіла молода мама Анна Мацола, яка кілька днів тому народила доньку. Вона сфотографувала чек закупленого однією з породіль на суму 800 гривень і звернулася до волонтера Міли Юрченко.


За її ж словами, коли у неї починалися пологи, медперсонал запропонував їй на вибір палату - за 1200 грн, за 2000 грн або за 600 грн. Безкоштовних палат в пологовому будинку не виявилося.

Вона також розповіла, що їй доводилося самій купувати багато витратних матеріалів і медзасобів. Крім того, в пологовому будинку була відсутня вечеря і породіллі повинні були сидіти без їжі, хоча багато з них приїхали з районів і не мали можливості отримувати передачі з дому.

У коментарі ТСН головний лікар пологового будинку №1 Миколаєва Євген Волохов заперечував звинувачення.

"У нас немає нічого платного. Дається сніданок, обід і вечерю. Я не знаю, чому вона говорить це. Ви можете запитати у людей, у жінок у відділенні", - стверджував він.


В управлінні охорони здоров'я, поспілкувавшись з іншими породіллями, підтвердили оприлюднені факти.

"У пологових будинках Миколаєва не затверджені платні послуги, тому будь-яке вимагання грошей з породіль за перебування в пологовому будинку - є незаконним. Якщо керівник цього не розуміє, я думаю, що він не може займати посаду", - сказала журналістам начальниця Управління охорони здоров'я Миколаєва Ірина Шамрай

Як повідомляв "Апостроф", жительці міста Вінниці Олені Бабич довелося народжувати біля будівлі пологового будинку, який було закрито для дезінфекції після виявленого там випадку коронавірусної інфекції.