RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вивезені в Україну білоруські опозиціонери ухилилися від питання про Крим: відео

Прес-секретар Координаційної ради білоруської опозиції Антон Родненков і виконавчий секретар ради Іван Кравцов, які пару днів тому прибули в Україну, пішли від відповіді на питання про анексію українського Криму Росією.

Про це йшлося в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV, гостями якої вони стали.

На запитання ведучої про Крим, Антон Родненков дав дуже ухильну відповідь.

"Ми тут знаходимося як представники Координаційної ради. Навіть якщо я скажу, що думаю, це буде сприйнято як позиція когось, хто знаходиться в Координаційній раді. Ми бачимо раду як стіл, за який можуть сісти абсолютно різні сили. У ньому є різні політичні партії, які між собою не мають єдиної думки з приводу того ж Криму ", - сказав він.

На прохання висловити свою особисту думку він відповів, що вона так чи інакше буде сприйнята як думка Координаційної ради і утримався від висловлювань по суті.

Іван Кравцов додав, що їм дивно чути подібні питання, адже Координаційна рада насамперед займається внутрішньою білоруської повісткою.

"Я теж утримаюсь від коментарів з цього питання, тому що я навіть не знаю, як це співвідноситься з тематикою нашої роботи і з тим, що відбувається. Останні три місяці ми суперсконцентровані на тому, що відбувається в Білорусі", - сказав він.

Антон Родненков відзначив, що це питання не до них.

"Справа в тому, що це питання не зовсім до нас. Світлана Тихановська висловлювала свою думку з приводу Криму, Віктор Бабарико висловлювався, Валерій Цепкало, очевидно, теж. Вони політики, вони борються за владу, претендують на те, щоб керувати країною і вибудовувати, в тому числі, і зовнішньополітичні відносини. Координаційна рада цим не займається", - говорить він.

Детальніше про те, що говорили Антон Родненков і Іван Кравцов в гостях на Апостроф TV читайте в матеріалі "Апострофа": Колесниковій погрожували, що її вивезуть по шматках - білоруські активісти, яких вивезли в Україну.