RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Одесі дозволили ловити рибу в міському заповіднику

У дендропарк міста Одеси, який є заповідною територією, люди приходять з вудками і ловлять рибу в ставках. В адміністрації КП "Парки Одеси" запевняють, що спійману рибу завжди відпускають назад.

Як повідомляє "Апостроф", на дивну риболовлю звернула увагу одеситка Марія Збандут, опублікувавши гнівний пост на своїй Facebook-сторінці.

"Це офіційне виховання малолітніх шкуродерів! Крім того, що риба травмується гачком, вона відчуває сильний біль в зябрах при витягуванні з води на повітря! І це жорстоке поводження з тваринами офіційно дозволено і заохочується одеською владою!" - обурювалася вона.

Як пояснили місцевому виданню "Думська" в адміністрації КП "Парки Одеси", послуга "спортивної риболовлі" безкоштовна і користується популярністю. Бажаючі можуть приходити сюди зі своїми вудками, а всю спійману рибу ловці зобов'язані відпустити назад у водойму.

Самі рибалки в коментарях журналістам зізнавалися, що відпускають тільки маленьку рибу, а великий улов забирають.

До речі, законодавством "Про природно-заповідний фонд" в дендропарках заборонено діяльність, яка не пов'язана з виконанням покладених на них завдань (щодо збереження видів рослин) і загрожує збереженню дендрологічних колекцій.

Як повідомляв "Апостроф", в київському парку знайшли абсолютно одну маленьку дитину в колясці.