RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні створюють електровантажівку - в планах серійне виробництво і ринок ЄС: відео

Криворізькі інженери працюють над створенням першої української електровантажівки, з якою після запуску серійного виробництва планують вийти на європейські ринки.

Як передає "Апостроф", про це йдеться у відеоролику, опублікованому на YouTube-каналі "Перший Криворізький".

Команда фахівців, очолювана Віталієм Бризгаловим, працює над створенням електровантажівки, яка отримала назву CoolOn на честь французького фізика Шарля Кулона.

Інженери планують за два-три місяці виготовити перший макет авто і приступити до створення прототипу. За їх словами, електроавтомобіль буде зібрано виключно з українських деталей.

Бризгалов заявив, що його колеги при розробці електровантажівки враховують не тільки екологічну складову, а й орієнтуються на серійне виробництво. Українська електровантажівка буде мати комерційне призначення, оскільки в країні є велика потреба в електромобілях і профіцит електроенергії.

За попередніми підрахунками вартість CoolOn сягатиме $16 тисяч. Серійне виробництво вантажівок інженери з Кривого Рогу планують налагодити до 2021-2022 років, а зараз команда з шести осіб планує створити завод з виробництва електровантажівок і вийти з ними на європейський ринок.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України схвалила законопроекти, які полегшують виробництво електрокарів в країні. Відповідні законопроекти про внесення змін до Податкового (№3476) і Митного (№3477) кодексів прийнято в першому читанні.