RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

​Кравчук висунув жорстку вимогу бойовикам ДНР-ЛНР по полоненим українцям

Глава української делегації в Тристороннії контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук заявив, що бойовики ОРДЛО повинні організувати доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) до полонених українців, яких утримують бойовики.

Як повідомляє "Апостроф", про це пишуть на офіційному сайті президента України.

За його словами, такі домовленості були досягнуті в рамках переговорів під час зустрічі радників лідерів Нормандського формату, яка відбулася 11 вересня у Берліні (Німеччина). Однак бойовики ДНР-ЛНР і Російська Федерація не виконують даних вимог на відміну від України.

"Україна надає повний і безперешкодний доступ представникам МКЧХ до осіб, які обґрунтовано обвинувачуються у скоєнні злочинів і утримуються на території України, про що свідчать листи і звіти про роботу міжнародних гуманітарних організацій в Україні", - сказав Кравчук.

Він підкреслив, що всі звернення щодо доступу МКЧХ до утримуваних громадян України грубо ігноруються і не виконуються саме з боку ОРДЛО і Російської Федерації.

"Неприпустимо і обурливо, що з численних звернень з'ясувати долю і відвідати 175 громадян України, що знаходяться в ОРДЛО, вдалося отримати відповідь тільки щодо однієї особи" - зазначив Кравчук.

Глава української делегації в ТКГ нагадав про умови, в яких утримують українців бойовики.

"Не менше обурення викликають часто нелюдські умови утримання громадян України, відсутність медичної допомоги, жорстоке поводження, часто тортури. Ми вимагаємо припинити знущання над нашими громадянами і забезпечити доступ до них представників МКЧХ", - додав він.

Кравчук підкреслив, що доступ повинен бути наданий, серед іншого, "до секретної донецької в'язниці "Ізоляція", сумно відомої через тортури українців і нелюдські умови утримання".

Як повідомляв "Апостроф", бойовики погрожують відновленням бойових дій на Донбасі і зривом обміну полоненими, якщо Україна не виконає їхні умови щодо виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО).