RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Сєвєродонецьку вибухи, люди в паніці: відео та свіжі дані про місто в кільці вогню

В районі міста Сєвєродонецька Луганської області, де через лісову пожежу готують до евакуації населення, місцеві жителі чули вибухи. Люди в паніці залишають будинки.

"Це пекло на землі, небо кривавого кольору": фото, відео і останні дані про пожежі в Луганській області

Про це повідомила "Апострофу" журналістка, родичі якої проживають в охопленій вогнем місцевості.

За її словами, лісові пожежі дійшли до міста Сєвєродонецька в районі Чистого озера. Вогонь добрався також до цеху нейтралізації та очищення промислових стоків підприємства "Азот". Горить заправка під селищем Сиротине, а селище Воронове практично вигоріло. Люди самостійно евакуюються.

"Світло періодично вимикають і інтернет. Люди в паніці. Багато з міста поїхало. Про постраждалих поки інформації немає", - розповіла співрозмовниця "Апострофа".

У мережі також публікують відео з місця стихійного лиха. Очевидці кажуть, що в межах міста Сєвєродонецька чули вибухи - припускають, що вибухали снаряди.

"В Сєвєродонецьку паніка. Вогонь все ближче до мого дому. Люди залишають будинки з речами. Хто може, той виїжджає. Мої батьки також думають, що робити. Попереду страшна ніч", - пишуть в соцмережі.


Тим часом на Facebook-сторінці військового-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецька повідомляють, що для евакуації жителів селищ, які постраждали від пожеж, підготовлено пункти прийому в двох міських школах.

"Завезено все необхідне. Буде забезпечено гаряче харчування. У разі необхідності ще три школи міста Сєвєродонецька підготовлені для прийому евакуйованих людей", - сказано в повідомленні.

В адміністрації інформують, що автобуси підготовлені для евакуації і знаходяться на в'їзді в місто з боку Воронового.

Як повідомляв "Апостроф", в трьох районах Луганської області в суботу, 30 вересня, пожежні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій займалися гасінням лісових пожеж, що виникли через загоряння сухої трави та лісової підстилки.