RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Коли повернуть обов'язковий техогляд в Україні: названо терміни

У Міністерстві інфраструктури знову підняли питання про повернення технічного огляду транспортних засобів в Україні. З відповідною ініціативою виступив глава відомства Владислав Криклій.

Про це глава Мінінфраструктури розповів в інтерв'ю виданню liga.net.

За словами Криклія, міністерство розробляє законопроект про проведення в Україні технічних оглядів транспортних засобів, але оскільки дане питання є досить складним, коли саме буде розроблено проект закону і чи набере він чинності в 2021 році, інформації немає.

Певними побоюваннями чиновників у цьому питанні є мінімальний контроль з боку держави за технічними оглядами авто: якщо закон набере чинності, техогляди будуть проводити приватні суб'єкти господарювання.

"Каменем спотикання в прийнятті закону про обов'язковий техогляд є узгодження законопроекту з Державної регуляторною службою", - повідомив Криклій.

Варто зауважити, що в Нацполіції свого часу заявляли, що технічна складова є причиною близько 1% аварій. Тому обов'язковий технічний огляд може давати підстави для корупційних ризиків, а встановленню безпеки на дорогах жодним чином не сприятиме.

Як відомо, техогляд в Україні було скасовано ще в 2011 році і з того часу його намагаються повернути назад. Цього разу формальною причиною для його повернення є директива ЄС, хоча вона актуальна тільки для країн-членів.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні можуть дозволити патрульним поліцейським проводити власну експертизу машин (техогляд), що може призвести до корупції на дорогах.