RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чим відрізняється кашель при коронавірусі від кашлю при застуді і грипі: роз'яснення

Експерти пояснили як відрізнити кашель при коронавірусі від кашлю при грипі чи застуді, щоб розуміти які екстрені заходи треба вжити щоб одужати.

Про це повідомляє "ETIMES".

Дослідження, проведені в останні місяці, показують, що у більшості людей з легкими випадками коронавірусу розвинувся типовий кашель COVID - сухий, стійкий і хрипкий. Він спостерігається у багатьох пацієнтів як один з найбільш ранніх ознак коронавірусу.

Безперервний сухий кашель - це коли при кашлі не виділяється мокрота або слиз, тому ви не відчуваєте, як слиз стікає по горлу. Кашель COVID часто викликає задишку і часто присутній разом з іншими симптомами коронавірусу, включаючи лихоманку і незрозумілу втому. Однак в деяких випадках стійкий сухий кашель може бути єдиною ознакою інфекції.

Якщо кашель триває більше 3-4 днів і у вас розвиваються інші симптоми хвороби, включаючи жар, втому або задишку, настійно рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що коронавірус COVID-19, який відомий як респіраторна інфекція, може проникати в очі і викликати серйозні ускладнення, але багато в чому симптоматика буде залежати від початкового стану здоров'я хворого.