RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Що їсти, щоб не хворіти: список продуктів, які захищають від застуди та грипу

Застуда і грип традиційно супроводжують осінньо-зимовий період, але ще більш актуальне питання захисту від цих хвороб під час пандемії коронавірусу.

Американська медична асоціація назвала продукти, які зміцнюють імунну систему і здатні захистити від застуди та грипу.

Бобові

Лікар-дієтолог, доктор медичних наук Ліза Ендрюс радять додати в раціон бобові для зміцнення імунної системи. За її словами, вони містять пребіотичні волокна, які допомагають підтримувати живі пробіотики, зокрема лактобацили, для запобігання інфекції та зменшення запалення.

Ферментовані продукти

Ферментовані продукти, наприклад кефір і квашена капуста, містять живі пробіотики. Дієтолог Ліндсі Пайн рекомендує вживати їх, "тому що приблизно 70% нашої імунної системи знаходиться в кишечнику. Підтримуючи здоров'я кишечника і включаючи продукти, що містять пробіотики, ви допомагаєте захистити імунну систему".

Куркума

Куркума містить куркумін, який має антиоксидантні та протизапальні властивості і захищає організм від шкідливих речовин. Якщо ви використовуєте куркуму, обов'язково їжте її з чорним перцем - це допомагає організму краще її засвоювати. Згідно з даними досліджень, куркума також допомагає при остеоартриті і болях у колінах.

Устриці

Людям, які хочуть зміцнити імунітет, потрібно додавати в свій раціон устриці. Вони містять цинк, який допомагає захистити організм від вірусів і бактерій.

Лосось

Лосось забезпечує організм важливими живильними речовинами, що підтримують імунітет, такими як вітамін D і омега-3 жирні кислоти, а також містить білок, який має вирішальне значення для оптимального виробництва антитіл.

Апельсиновий сік

Апельсиновий сік, збагачений вітаміном D, підтримує імунну систему і знижує ризик інфекцій дихальних шляхів, у тому числі грипу. Дві склянки соку на день також знижують артеріальний тиск, свідчать результати дослідження.

Часник

Додавання подрібненого часнику в соуси або заправки для салатів може природним чином запобігти хворобі під час сезону застуди та грипу. Коли часник подрібнюють, утворюється з'єднання, зване алліцином. Було доведено, що воно зменшує запалення і приносить користь для здоров'я імунної системи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені відповіли на питання,чи допомагають цинкові добавки в боротьбі з коронавірусом і застудою.