RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Справа не в групі ризику: Комаровський пояснив, що викликає важку форму коронавірусу

Важкість враження хворого коронавірусом, який останнім часом б'є рекорди в Україні, залежить в більшій мірі від того, яка кількість вірусних частинок потрапила в організм людини.

Таку думку висловив відомий український лікар Євген Комаровський в інтерв'ю грузинському телеканалу "Іліон-ТВ".

Комаровський звернув увагу на те, що люди по-різному переносять коронавірусну хворобу і важкість протікання інфекції інколи не можна пов'язати з віднесенням до певної групи ризику, про які говорили раніше.

"Важкість хвороби залежить не тільки від того, який ваш вік і стан. Тяжкість хвороби залежить від того, скільки вірусів потрапило в дихальні шляхи людини. Ви вдихнули - і при цьому може потрапити п'ять вірусів, а може і 500. Якщо потрапить п'ять вірусів, то ви не тільки не захворієте, але ще і навчитеся виробляти до цього вірусу імунітет ", - розтлумачив лікар.

Це явище лікар назвав "аналогом щеплення", бо організм таким чином буде поступово вчитися долати інфекцію і виробляти певну кількість антитіл.

"Однак якщо ви отримаєте відразу велику кількість вірусу, природно, що ви захворієте, і будете хворіти важко", - зазначив Комаровський.

За його словами, велику дозу вірусу можна "отримати" в набитому людьми приміщенні, де немає доступу до свіжого повітря.

"Якщо є над головою небо, будь-яка кількість вірусу, яку видихає хвора людина, тут же буде "розводитися" величезними масами повітря і ви вже багато вірусу не вдихнете", - зазначив Комаровський.

Як повідомляв "Апостроф", коронавірус COVID-19, який відомий як респіраторна інфекція, може проникати в очі і викликати серйозні ускладнення, але багато в чому симптоматика буде залежати від початкового стану здоров'я хворого.