RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Зеленського дали важливе роз'яснення щодо опитування в день місцевих виборів

Всеукраїнське опитування, яке пройде в Україні разом із виборами 25 жовтня, не є референдумом та не матиме будь-яких юридичних наслідків.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

"Опитування, яке пропонується провести 25 жовтня, на відміну від референдуму, як це визначено для референдуму Конституцією, не матиме прямих юридичних наслідків. Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що загальнонаціональне опитування дасть можливість кожному громадянину висловитися стосовно питань, які важливі для суспільства, для того, щоб на рівні держави сформувати суспільну думку.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства. Цей закон змінює правове регулювання проведення в Україні місцевих виборів, підрахунку голосів, внесення грошової застави за кандидатів і посилює відповідальність за фальсифікацію голосів і підкуп виборців.