RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні прийняли скандальне рішення щодо книги про Стуса зі згадками про Медведчука

Дарницький районний суд Києва частково задовольнив позов народного депутата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука проти автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat. Рішенням суду відповідачів зобов'язали видалити з твору інформацію про нардепа, який був адвокатом Стуса, і заборонити поширення друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

Про це стало відомо з трансляції засідання суду в понеділок, 19 жовтня.

"Цивільну справу за позовом Медведчука до Кіпіані та ТОВ "Віват" задовольнити частково, визнати недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Медведчука на повагу честі і гідності, недоторканності ділової репутації інформацію, поширену в книзі "Справа Василя Стуса", - оголосила рішення суддя Марина Заставенко.

Автора і видавництво зобов'язали видалити з книги інформацію про особу Віктора Медведчука. Також оголошено заборону на поширення надрукованого накладу книги "Справа Василя Стуса".

Суд визнав недостовірними і такими, що порушують особисті немайнові права Медведчука, кілька фраз з книги.

Відповідно до рішення суду, Вахтанг Кіпіані та ТОВ "Віват" повинні відшкодувати на користь Медведчука судовий збір - по 768,4 гривні з кожного.

Сторони можуть оскаржити рішення протягом 30 днів.

Як раніше повідомляв "Апостроф", відомий український журналіст Вахтанг Кіпіані назвав експериментом президента РФ Володимира Путіна над своїм кумом депутатом Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя" Віктором Медведчуком і його дружиною нібито зроблені політиком щеплення російською вакциною від коронавірусу.