RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Русі Опору Капітуляції вимагають від СБУ встановити, чи співпрацює нардеп Лабазюк з агентами РФ

Звернення Руху Опору Капітуляції щодо діяльності народного депутата Лабазюка і його можливих зв'язків зі спецслужбами РФ було подано голові Служби безпеки України Івану Баканова. У ньому вимають перевірити дії і заяви нардепа, лідера Хмельницької обласної організації партії "За майбутнє" Сергія Лабазюка на предмет наявності замаху на конституційний лад, а також співпраці з агентами держави-агресора.

Про це в Facebook повідомив член координаційної ради Опору Капітуляції Сергій Пархоменко, передає "Гордон".

Він нагадав про так звану "справу помічників депутатів" 2017 року, в ході розслідування якої СБУ викрила групу осіб, що діють в інтересах держави-агресора - Російської Федерації. Серед фігурантів була громадянка України Волобуєва (Ярова) Анна Дмитрівна, а також громадяни України Андрій Будяк і Юрій Житомирський. Всі вони присутні в списках на сайті "Миротворець".

"Зазначу, що серед осіб, які співпрацювали з фігурантами цієї справи, був також діючий народний депутат України Лабазюк Сергій Петрович, який спільно з Волобуєвою (Яровою) Ганною Дмитрівною ще в 2016 році провів прес-конференцію у Верховній Раді, де закликав до змін в Конституції і фактичних виборів глав областей, чому є підтвердження - відео в Ютубі", - зазначив активіст.

Також, за даними ЗМІ, Сергій Лабазюк певний час співпрацював з проросійським політтехнологом Ганною Матюхіною, яка брала участь у виборчих кампаніях Володимира Путіна і його партії "Єдина Росія", написав Пархоменко.

Член координаційної ради Опору Капітуляції також зазначив, що фактичний заклик до введення інституту так званих "народних губернаторів" є замахом на конституційний лад в Україні. Тому СБУ має перевірити, чи немає в заявах і діях Сергія Лабазюка спроб замаху на Конституційний лад, а також перевірити його діяльність на предмет співпраці з агентами держави-агресора.

Також в Русі Опору Капітуляції закликали всі патріотично налаштовані сили Хмельницької області дати чітку політичну оцінку діям нардепа Лабазюка.