RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні зафіксували перші порушення на місцевих виборах

У неділю, 25 жовтня, в Україні стартували місцеві вибори, на яких спостерігачі громадської організації "Опора" зафіксували перші порушення.

Про це повідомляють на офіційному сайті "Опори".

Місцеві вибори в Україна 2020: онлайн трансляція і всі подробиці

За повідомленням активістів, в Київській області було виявлено брак урн для голосування на виборчих дільницях, а також недостатнє матеріально-технічне забезпечення.

Зокрема, на одній з ділянок в Борисполі є тільки 3 урни для голосування замість 6. Інші вилучили, бо дотепер на них відсутні вушка для пломбування. Схожа ситуація в Богуславі, де є 4 урни для голосування, хоча потрібно 6.

На ділянках в селах Красноліси і Нова Пустоварівка - по 1 одній урні на ділянку замість мінімальних 2.

На ділянці в місті Переяслав є тільки 4 кабінки для голосування, хоча повинно бути 6.

У селі Воропаївка Іванківського району на ділянці відсутні стаціонарний телефон і принтер. У Бучацькому районі в селі Синяк зафіксовано недостатню кількість пломб для скриньок.

Також було зафіксовано порушення в інших регіонах.

У селищі Миролюба Лугинського району (Житомирської) області бюлетені зберігалися в сільській раді, в той час як виборча дільниця розташована в клубі.

У Вінницькій області на двох дільницях, де були присутні спостерігачі "Опори", немає достатньої кількості стаціонарних урн. Зокрема така ситуація в селищі Томашпіль і селі Кукавка Могилів-Подільського району.

Крім того, вранці, 25 жовтня, двох спостерігачів "Опори" не пускали на дільниці. Інциденти сталися в Лугинському та Пулинського районах Житомирської області.

У селі Йосипівка (Хмельницька область), на ділянці №681005 голосування почалося раніше встановленого часу. Перша виборчиня віддала свій голос ще о 7.50 ранку.

Як повідомляв "Апостроф", після закриття виборчих дільниць буде оприлюднено ряд екзитполів, які будуть проводиться в Києві і інших містах України.