RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Вогонь охопив Каліфорнію з новою силою - йде масова евакуація: відео "пекельних" пожеж

У Каліфорнії через сильні лісові пожежі довелося евакуювати понад 100 тисяч осіб.

Про це повідомляє "The Guardian".

Пожежі почалися в двох місцях, при цьому вогонь поширюється дуже швидко і вже охопив територію в майже 6 тис. гектарів. Гасіння ускладнене сильними вітрами, а евакуація - пандемією.

Першою почалася пожежа неподалік від міста Сілверадо, яке знаходиться приблизно в 60 км на північний захід від Лос-Анжелеса. Площа поширення всього за кілька годин збільшилася в чотири рази.

Друга пожежа почалася близько міста Йорба-Лінда, яке за останнім переписом населення вважається найбагатшим містом Сполучених Штатів.

Національна метеорологічна служба США попередила, що низька вологість, суха рослинність та сильний вітер створили "найсприятливіші погодні умови для лісових пожеж". Швидкість вітру перевищує 60 км на годину з поривами до 130 км на годину, що створює додаткові труднощі для 500 пожежних, які намагаються вогонь зупинити.

Пожежна служба Каліфорнії заявила, що в гасінні вогню задіяні 4 тис. пожежників, а в зонах підвищеної небезпеки опинилися 34 млн осіб. Двоє пожежників отримали опіки другого і третього ступеня і зараз знаходяться в лікарні на апаратах штучного дихання.

Деякі офіційні особи відзначили, що різкий стрибок в числі і масштабі лісових пожеж пов'язаний з кліматичними змінами, які створюють ідеальні умови для їх поширення, призводять до безпрецедентних збитків і завдають величезної шкоди навколишньому середовищу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на західному узбережжі США продовжують боротися з пожежами та їх катастрофічними наслідками. Лише недавно жителі Орегона побачили звично синє небо - на початку вересня дим і заграва від пожеж досягли такої інтенсивності, що воно забарвилося в темно-помаранчевий колір. Фотографії з місць подій нагадували картинки з фільмів про апокаліпсис.