RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Багатьом журналістам заборонили відвідувати Раду: документ і деталі скандального рішення

22 жовтня Комітет Верховної Ради зі свободи слова заборонив журналістам 22 українських ЗМІ відвідувати Раду - серед них представники "Слідства. Інфо".

Про це написала керівник "Слідства. Інфо" Анна Бабінець в Facebook.

"Ми отримали листа від прес-служби про те, що всіх журналістів нашої агенції позбавлено акредитації, оскільки ми не всебічно висвітлюємо роботу Верховної Ради. Серйозно? Навіть не знаю, з чого почати на рахунок всебічності", - написала вона.

Керівник розслідувальної агенції заявила, що "Слідство. Інфо" вбачає у такому рішенні ВР "наступ на свободу слова та тиск на незалежні медіа з боку держорганів".

Вона також додала, що це рішення комітету будуть оскаржувати і обов'язково повідомлять про це всі впливові міжнародні організації.

"На сьогодні у парламенті акредитовано 2934 людини від 512 ЗМІ. Оскільки процедура реєстрації ЗМІ дуже проста, то людей акредитується просто безліч, вони валом ідуть. Ми здійснюємо раз на рік перевірку і деяким ЗМІ надсилаємо листи з проханням надати матеріали про роботу парламенту. На запит до 22 ЗМІ відповіли тільки 3, а інші не надали. Якщо людина не пише і їм це посвідчення треба тільки, щоб проходити, то це нечесно по відношенню до тих журналістів, які пишуть і працюють, і вони обмежені у доступі. Ну, є ж події, на яких невелика кількість журналістів може бути присутня", - заявила керівник прес-служби Апарату ВР Ірина Кармелюк, яка ініціювала заборону для ЗМІ..

За словами Кармелюк, "це не обмеження журналістів", мовляв, якщо вони доведуть, що висвітлюють роботу Ради, то їм можуть поновити акредитацію.

"Про те, що до списку потрапили й реальні, поважні медіа ми дізналися тільки сьогодні, що наштовхує на думку про те, що пресслужба ВР або погано виконала свої обов’язки з моніторингу, або навмисно допустила потрапляння у список таких медіа. З цього приводу ми обов’язково проведемо роботу. Ще раз перепрошую і прошу розуміння", - прокоментувала нардеп від "Слуги народу" Тетяна Циба, яка була присутня на засідання.

Читайте, також, матеріал "Апострофа" - Підрахунок голосів на місцевих виборах в Україні: хто перемагає.