RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Макрон і Ердоган потрапили на влучну карикатуру через "пікантний" скандал

Президенти Франції і Туреччини Еммануель Макрон і Реджеп Ердоган потрапили на карикатуру з нагоди недавньої публікації відомого французького видання Charlie Hebdo. Там турецького лідера зобразили в не найкращому світлі: він сидів у кріслі з банкою пива і задирав спідницю жінці.

Макрона і Ердогана на своїй карикатурі зобразив художник Сергій Йолкін. Вона була опублікована на його сторінці в Facebook.

Зокрема, він показав напружені відносини між президентами. Макрона він зобразив у вигляді тореадора, а Ердогана - у вигляді розлюченого бика, який реагує на табличку з назвою скандального журналу.

Відзначимо, що після публікації карикатури в Charlie Hebdo Ердоган подав до суду на видання.

Також між двома президентами розгорілася словесна перепалка на тлі у бійства вчителя під Парижем. Тоді Макрон заявив, що буде боротися з радикальним ісламом. Ердоган звинуватив його в ісламофобії і запропонував лікуватися від психічних захворювань. У відповідь на це Франція відкликала посла з Туреччини.

Як повідомляв "Апостроф", в десятках міст Франції тисячі людей вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам'ять учителя історії Самюеля Паті, якого вбив учень за те, що педагог показав учням карикатури на пророка Мухаммеда.