RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

​Під Черкасами лікаря звинувачують у смерті немовляти під час пологів: відео та історії двох сімей

У місті Золотоноша Черкаської області лікаря звинувачують у смерті новонародженого немовляти. А друга сім'я звинувачує медика в інвалідності дитини.

Про це повідомляє ТСН.

Батьки, які втратили сина, кажуть, що він помер від травм, які отримав під час пологів. Всю вагітність мати ходила в лікарню міста Золотоноша. Лікарі відзначали, що дитина розвивається нормально, без патологій.

Однак Оксана народити первістка сама не змогла. Кесарів розтин їй зробили пізніше, ніж треба було, так як на місці не було гінеколога. Черговий акушер Олександр Сичов, якого звинувачують батьки в смерті сина, вирішив сам стимулювати пологи.

"Черепно-мозкові травми, були крововиливи в мозок і було пошкодження шийного відділу хребта", - розповів батько немовляти Олександр.

Зараз поліція встановлює всі деталі. Однак лікар заперечує свою провину.

Відомо, що Сичова не вперше звинувачують в халатності. 5 років тому він приймав пологи в іншої породіллі. Тоді хлопчик Єгор через дії медика, за версією батьків, народився з ДЦП. Мама малюка зазначила, що їй теж треба було робити кесарів розтин, проте з ним також затягнули. Дитина народилася майже мертвою.

Сім'я весь цей час намагається довести в суді, що такого діагнозу у сина не було, якби його матері вчасно зробили УЗД і операцію.

Керівництво лікарні, де відбулися обидві історії, просить не саджати медика за ґрати. Вони пропонують, як варіант, заборонити йому займатися медичною діяльністю.

Після того, як історії стали відомі, лікар сам звільнився. Однак він продовжує приймати жінок, відкривши свій кабінет.

Олександру Сичову 35 років. Він закінчив Полтавську стоматологічну академію.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві за дивних обставин померло двомісячне немовля - батько, який гуляв з ним на вулиці, помітив, що дитина мертва, повернувшись додому.