RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як відсвяткувати Хелловін 2020 в умовах карантину: кращі ідеї для свята

Увечері 31 жовтня в усьому світі починають святкувати Хелловін - свято, яке залишилося з язичницьких кельтських часів і супроводжується страшними маскарадами і моторошними декораціями.

"Апостроф" розповідає про те, як в умовах карантину цікаво провести цей страшно веселий вечір.

Як прикрасити будинок

Обов'язковим атрибутом Хелловіна повинен бути світильник з гарбуза. Для цього відрізають його верхню частину, прибирають нутрощі, а з боків вирізують моторошні пики. На дно гарбуза ставлять свічку. Кожен такий гарбуз можна зробити унікальним, додатково розмалювавши його фарбами.

Щоб надати житлу більш страшний вигляд можна купити і розвісити по кутах штучну павутину, на яку прикріпити гумових іграшкових павуків.

Додатковим антуражем може стати страшна, тривожна музика, яка допоможе створити відповідну атмосферу.

Напої і частування

На Хелловін можна приготувати тематичні напої. Змішавши темні соки (ожину і вишню) можна отримати напій кольору крові. У алкогольний варіант можна додати лікер або ром.

На Хелловін прийнято дарувати дітям солодощі, тому бажано запастися цукерками і печивом. Останнє можна приготувати самому, вибравши для нього форму у вигляді гарбуза або кішок, поливши їх зверху оранжевою і чорної глазур'ю.

Ідеї для вечірок

Найчастіше в цей вечір влаштовую костюмовані вечірки, на яких гості перетворюються в страшних персонажів. Також прийнято влаштовувати перегляди фільмів жахів.

Традиційна гра на Хелловін - "Дістань яблуко". Кілька яблук кладуть в таз з водою і просять гостей вийняти їх ротом.

Закохана парочка в цей вечір може влаштувати романтичну вечерю вампірів. Для чоловіка обов'язковий чорний піджак або костюм, щоб підкреслити образ бажаний червоний шийну хустку і білі рукавички. Для дами нарядом стане коктейльне або вечірня сукня чорного або червоного кольору.

Мерехтливі в темряві свічки, червоне вино стануть додатковими штрихами також, як червоно-чорне або чорне з білими штрихами постільна білизна.

Щоб весело і незвично відзначити Хелловін всією сім'єю, можна перевдягнутися у привидів. Лице для цього можна припудрити крейдяною крихтою для необхідної білизни шкіри, а в якості наряду використовувати відрізи марлі або старе простирадло. Привиди можуть дурачитися, битися подушками, просто танцювати і співати пісні.

Як повідомляв "Апостроф", свято Хелловін супроводжують прикмети, ритуали і гадання.