RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Вчені розповіли, від нестачі якого вітаміну найчастіше страждають хворі на коронавірус

Дослідники з Університету Кантабрії в Іспанії виявили, що у 80% пацієнтів, які захворіли на коронавірус, нестача вітаміну D.

Про це повідомляє Mirror.

Рівні вітамінів були виміряні у 216 пацієнтів з COVID-19 за допомогою аналізу сироватки в лікарні Universitario Marqu s в Іспанії.

Організм виробляє вітамін D під впливом прямих сонячних променів на шкірі на відкритому повітрі. Але його також можна знайти в невеликій кількості продуктів, включаючи рибу, червоне м'ясо, яєчні жовтки і збагачені злаки.

Вітамін D - гормон, що виробляється нирками, допомагає імунній системі боротися з такими інфекціями, як застуда і грип. Добавки можуть допомогти пацієнтам з COVID-19 підтримувати здоров'я м'язів і кісток, зміцнюючи при цьому їх імунну систему. Вітамін D допомагає контролювати кількість кальцію і фосфату в нашому організмі, які необхідні для здоров'я кісток, зубів і м'язів.

Дорослим і дітям старше одного року необхідно близько 10 мікрограмів вітаміну D в день.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені з Австралійського національного університету прийшли до висновку, що лисі чоловіки мають більш високий ризик зараження вірусом COVID-19, а коронавірусна хвороба у них буде мати більш важкі наслідки. Це пов'язано з виробленням в їх організмі тестостерону, зниження рівня якого, до слова, може привести до безпліддя.