Дослідники з Університету Кантабрії в Іспанії виявили, що у 80% пацієнтів, які захворіли на коронавірус, нестача вітаміну D.
Про це повідомляє Mirror.
Рівні вітамінів були виміряні у 216 пацієнтів з COVID-19 за допомогою аналізу сироватки в лікарні Universitario Marqu s в Іспанії.
Організм виробляє вітамін D під впливом прямих сонячних променів на шкірі на відкритому повітрі. Але його також можна знайти в невеликій кількості продуктів, включаючи рибу, червоне м'ясо, яєчні жовтки і збагачені злаки.
Вітамін D - гормон, що виробляється нирками, допомагає імунній системі боротися з такими інфекціями, як застуда і грип. Добавки можуть допомогти пацієнтам з COVID-19 підтримувати здоров'я м'язів і кісток, зміцнюючи при цьому їх імунну систему. Вітамін D допомагає контролювати кількість кальцію і фосфату в нашому організмі, які необхідні для здоров'я кісток, зубів і м'язів.
Дорослим і дітям старше одного року необхідно близько 10 мікрограмів вітаміну D в день.
Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені з Австралійського національного університету прийшли до висновку, що лисі чоловіки мають більш високий ризик зараження вірусом COVID-19, а коронавірусна хвороба у них буде мати більш важкі наслідки. Це пов'язано з виробленням в їх організмі тестостерону, зниження рівня якого, до слова, може привести до безпліддя.