RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Вчені розповіли, які чоловіки найчастіше хворіють на коронавірус

Вчені з Австралійського національного університету дійшли висновку, що лисі чоловіки мають вищий ризик зараження вірусом COVID-19, а коронавірусна хвороба у них матиме тяжчі наслідки. Це пов'язано з виробленням в їхньому організмі тестостерону, зниження рівня якого, до слова, може призвести до безпліддя.

Результати дослідження вчених представила фахівець з інфекційних захворювань Австралійського національного університету професор Санджайя Сенанаяке, передає видання 9News.

Вчені звернули увагу на те, що гормон, який називається дигідротестостерон і який відповідає за облисіння, може зробити чоловіків більш сприйнятливими до COVID-19.

"Дослідження, проведене в Іспанії, показало, що частка лисих чоловіків була набагато вищою серед випадків коронавірусу з важкими наслідками", - заявила Сенанаяке.

Професор пояснила це тим, що облисіння у чоловіків викликає високий рівень дигідротестостерону, який також допомагає COVID проникати в клітини.

Додамо, що проведене в Італії зворотне дослідження засвідчило, що чоловіки, хворі на рак передміхурової залози, які приймали антитестостерон від раку, мали в чотири рази менше шансів заразитися.

Як повідомляв "Апостроф", два незалежних медичних дослідження показали, що люди з групою крові O (I) можуть мати менший ризик зараження COVID-19.