RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Журналісти показали володіння скандального глави КСУ: відео

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький, крім дачі у тимчасово окупованому РФ Криму, має ще квартиру в Києві і будинок в котеджному містечку.

Про це повідомляє Bihus.Info.

Тупицький став суддею КСУ ще в 2013 році. Його призначив тоді ще президент, який зараз в бігах, Віктор Янукович. Однак головою він став вже під час президентства Володимира Зеленського - у вересні 2019 року.

За всі ці роки Тупицький встиг обзавестися елітною нерухомістю. У його декларації вказано маєток в котеджному містечку "Коник" на Жуковому острові в Києві. Там написано і про оренду будинку на території "Будинки для відпочинку" Конча-Заспа".

На матір Тупицького, 80-річну Галину, записана чотирикімнатна квартира в столичному житловому комплексі Новопечерські Липки.

Також є маєток і у тещі судді - Лариси Колпаченком. З 2018 року вона володіє декількома земельними ділянками у Василькові.

Будинок в котеджному містечку

Це гарна місцевість, де в одному з перших будинків при в'їзді проживає сім'я Тупицького. Згідно з декларацією, там прописаний сам суддя.

Територія займає майже 500 квадратних метрів. По сусідству інші елітні й дорогі маєтки.

Держдача в Конча-Заспі

Маєток розташований на закритій території, що охороняється. Саме там знаходиться і будинок Зеленського та інших українських топ-чиновників.

Маєток в Криму

Тупицький ще до анексії Криму був власником будинку та земельної ділянки під ним в селищі Кореїз поблизу Ялти. Як свідчить документ з Єдиного держреєстру нерухомості Російської Федерації, в 2018 році він розширив свої володіння, оформивши ще одну ділянку біля будинку в свою власність.

Згідно з угодою Олександр Тупицький, який в 2018 році був заступником голови КСУ, придбав земельну ділянку у громадянина РФ Володимира Рісятова. У деклараціях судді за 2018 і 2019 рік ця покупка не відображена.

Будинок тещі

Влітку 2019 року Тупицький купив землю, 7,5 соток, у Василькові під Києвом. Але вже в 2020 році теща судді стала власницею вже 4 сусідніх ділянок. На її території вже побудований будинок, а на землі Тупицького тільки дитячий майданчик.

На ділянці тещі також є басейн і власне озеро. Територія огороджена високим парканом.

Квартира в Києві

Житло в столиці, яке понад 200 квадратних метрів, записано на матір Тупицького. До квартири також ще є 2 паркувальних місця.

Орієнтовна вартість такої квартири в елітному районі становить приблизно 700 тисяч доларів.

Як повідомляв "Апостроф", голова Конституційного суду Олександр Тупицький, який не згадав у своїй декларації покупку в 2018 році земельної ділянки в селищі Кореїз в окупованому Криму, заявив, що готовий відповідати за свої помилки за законом.