RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Зупиниться все: в Україні можуть ввести "чорну" зону карантину

В Україні можуть ввести "чорну" зону карантину в областях з найвищою захворюваністю, там зупиниться все.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомила журналістка Соня Кошкіна.

За її словами, повного локдауну в Україні знову не буде, так як економіка не витримає.

"Але! До вже існуючого переліку "зон" для регіонів додадуть ще одну. Умовна назва "чорна". Підкреслюю: поки умовна - та, що в роботі використовують, формально, звичайно, спокійніше якось назвуть. Критерії ще розробляють, але основний - повна заповнюваність ліжок. Ось, у чорній зоні буде повний локдаун локальний, з зупинкою всього", - зазначила Кошкіна.

Вона уточнила, що в Україні хочуть обмежити роботу усіх ресторанів, розважальних закладів і т.д. з вечора п'ятниці до п'ятої ранку понеділка, щоб працювали виключно на доставку. Працювати будуть тільки аптеки і продуктові. Продаж будівельних та інших споживчих товарів обмежать.

"На тій же нараді прозвучала ідея в Києві віддати під епідемічні потреби "Феофанію". Там тисяча ліжок, достатньо кисню і укомплектований персонал. Ні копійки бюджетних грошей і ніякі "мобільні госпіталі" розгортати не потрібно... Президенту ідея дуже сподобалася. Шмигаль теж підтримав, але знайшлися, зрозуміло, противники. Подивимося, чия візьме", - підсумувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні оновили карантинні зони. Новий поділ областей вступив у силу з понеділка, 2 листопада.

Раніше вчені Міжнародної ліги дерматологічних товариств і Американської академії дерматології провели дослідження і виявили новий симптом коронавірусу. У пацієнтів з Covid-19 можуть ставати червоними і опухати пальці ніг. Потім їх колір може помінятися на фіолетовий.