RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Українку шокувало м'ясо, яке світиться в темряві: фото і пояснення експертів

У Івано-Франківську жінка придбала у місцевому супермаркеті курятину, з частини зварила борщ, а шматок залишили для кішки, а коли зайшла вночі у кухню, то побачила, що м'ясо світиться.

Про це Олена Заславська написала у Facebook.

Приготована страва була на смак звичайною, а кицька відмовилась їсти м'ясо, коли жінка викинула м'ясо, то жир, що залишився на пальцях теж почав світитись.

"Кішка не з'їла… Вночі встаю, а воно світиться! Тільки що голограми не транслює. То чи є серед вас харчовики або просто обізнані люди, які можуть пояснити це явище", - написала вона.

У супермаркеті вибачились перед клієнткою та запропонували звернутись з чеком до адміністрації, щоб повернути кошти.

"Нами відразу ж було перевірено весь ланцюжок від поставки всієї продукції до її реалізації, відхилень не було виявлено. Нами також було переглянуто документи постачальника, що підтверджують якість продукції, згідно з якими продукція видана в реалізацію, проте відхилень також не було виявлено", - йдеться в повідомленні.

За словами представників маркету, курятина від цього ж постачальника використовувалась для приготування страв для продажу, випадків світіння більше не було, але вони звернулися до виробника цієї продукції для ініціювання перевірки.

Експерти кажуть, що сире м'ясо може світитись, на це існує декілька причин:

  • Виробники для подовження терміну придатності різноманітних продуктів використовують суміші фосфатів, які місять у собі солі фосфорних кислот. Якщо ж воно сяє яскраво, то це означає, що при обробці використали неправильний склад фосфатів.
  • Якщо тварина була хворою, або ж її м'ясо було недостатньо охолоджене або неправильно зберігалось, воно могло стати місцем для розмноження бактерій псевдомонад, які мають властивість викликати синьо-зелене біолюмінесцентне світіння.
  • Іноді фосфоресценція м'яса може бути викликана фотобактеріями, вони часто зустрічаються у природі та є причиною світіння світлячків, глибоководних риб тощо. Причиною їхнього розвитку стає підвищена вологість, температура від 5 до 30° С та рН м'яса вище 5,6.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Одеській області зухвала банда примудрилася поцупити 21 тонну м'яса і 3 тисячі доларів, використавши популярну у грабіжників схему - вони відволікли водія і змусили його покинути салон.