RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Відходить ціла епоха: відомий український професор і реаніматолог помер від коронавірусу

У середу, 4 листопада, на 72 році життя помер видатний реаніматолог, лікар-анестезіолог Фелікс Глумчер, який в Києві проходив лікування від ускладнень коронавірусної хвороби.

Про це повідомила на Facebook-сторінці український інфекціоніст Ольга Голубовська.

"Розумний, професійний, сильний, прямий, самодостатній і працьовитий ... Я не знаходжу слів, щоб описати його внесок в лікування важких хворих, підготовку кадрів", - зауважила вона в некролозі.

Голубовська зазначила, що професор Глумчер займався проблемою лікування хворих під час пандемії грипу H1N1 в 2009 році, вивчаючи особливості ведення хворих з ураженням легень, з яким тоді медики зіткнулися вперше.

"Зараз ці знання і підходи здорово стали в нагоді ... Нескінченно всіх консультував ..." - поділилася вона спогадами про померлого колегу.

Лікар зауважила, що влітку цього року також помер друг професора Глумчера, академік Петро Дмитрович Фомін, який зображений поруч на знімку.

"Два метри української медицини, два академіки, покинули нас у цьому році ... Ціла епоха лікарів, які присвятили своє життя людям ..." - написала Ольга Голубовська.

Професор, завідувач кафедрою анестезіології та інтенсивної терапії НМУ ім. А.А. Богомольця Фелікс Глумчер був нагороджений орденом "За заслуги" 3-го ступеня. Також він був лауреатом Державної премії з науки і техніки за участь в розробці апаратів для штучної вентиляції легенів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Тернопільській області на 51-році життя помер відомий лікар Іван Венжинович, який був обличчям кампанії по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу - його фото були розміщені на білбордах.