RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Мутацію коронавірусу знайшли у норок - це загрожує новою пандемією: що відомо про спалах

Вчені з'ясували, що мутація коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає хворобу COVID-19, у диких тварин може привести до нової пандемії в світі, через що прем'єр-міністр Данії Метте Фредріксен вже оголосила про деякі обмеження для жителів країни.

Про це повідомляє The Guardian.

Директор відділу з інфекційних захворювань датського державного науково-дослідного інституту, що займається вакцинами та сироватками Корі Мельбак заявив, що мутований вірус SARS-CoV2 відрізняється від інших і, можливо, для його боротьби, доведеться розробляти нову вакцину.

Данія є великим виробником норкового хутра і вже заявила, що доведеться знищити понад 15 мільйонів норок.

Як повідомило видання Ekstra Bladet, у норок мутує коронавірус, з початку літа та до середини жовтня його виявили у 214 осіб в північній частині країни.

"З початку червня до середини жовтня "норковий варіант" коронавірусу виявлений у 214 осіб переважно в Північній Ютландії", - зазначає видання з посиланням на датський науково-дослідний інститут.

У семи муніципалітетах Данії буде введена жорстка ізоляція. Школи, бари і ресторани будуть закриті з суботи, 7 листопада. Спортивні заходи в закритих приміщеннях будуть скасовані, громадський транспорт припинить роботу. Людям рекомендується не їздити в північний регіон і не виїжджати з нього.

Як повідомляв "Апостроф", медики звернули увагу, що багато хворих, які перенесли коронавірус, після одужання протягом декількох тижнів і навіть місяців скаржаться на розлади здоров'я. Ці хвороби вчені назвали наслідком відразу чотирьох різних синдромів.