RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Новітній безпілотник AKINCI з українськими двигунами пройшов випробування: фото і відео

У середу, 4 листопада, в Туреччині випробували безпілотний літальний апарат BAYCAR AKINCI - він успішно виконав повністю автономну посадку і зліт з віддаленої площі, де немає наземної станції управління.

Про це повідомляє BAYKAR SAVUNMA.

"Ми намагалися приземлитися на далекій площі. Наш літак AKINCI Prototype 1 вперше вилетів з Чорлу. Ми провели тести ідентифікації нашої системи на середній висоті. Після цього ми спробували приземлитися на далекій площі. Спочатку він підійшов, склався з низу, а потім з другої спроби поставив колеса на колію і знову встав. Тепер він повернеться до Чорлу", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що безпілотник здійснив свій перший політ 6 грудня 2019 року. Процес інтеграції третього прототипу проекту Bayraktar AKINCI TİHA, перша поставка якого запланована на кінець року, триває в Національному науково-дослідному центрі БПЛА. Третій прототип буде відправлений командуванню аеродрому Чорлу для виконання випробувальних польотів після завершення інтеграції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні розробили бойовий безпілотник-камікадзе ST-35 "Грім". Його представило науково-виробниче підприємство "Атлон-Авіа".