RU  UA

Якою буде політика Байдена по відношенню до України: з'явився прогноз

Відомий український політолог і політик, директор "Інституту глобальних стратегій" Вадим Карасьов заявив, що Джо Байден, який, швидше всього, стане 46-им президентом США, свою політику щодо України будуватиме з використанням її місця на пострадянському просторі.

Про це він розповів в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV.

Політолог пригадав про скандал з компанією Burisma Holdings і заявив, що через це тема України для Джо Байдена є неприємною, а тому сподіватися на якісь преференції від Байдена не варто.

"Можливо, Україна при Байдені отримає більше допомоги, хоча тут важливим є збереження двопартійної підтримки в Конгресі", - зазначив політолог.

Разом з тим, за словами політолога, політика нового президента США щодо України буде визначатися тими завданнями, які будуть ставити США.

"Байден дивиться на Росію через призму України, щоб, використовуючи Україну, відірвати від Росії пострадянський простір. Якщо завдання Байдена буде відірвати Україну від пострадянського простору - він над цим уже працював, а зараз на посаді президента у нього буде більше можливостей, то нас ( Україну - "Апостроф") будуть більше тягнути в НАТО, до Європейського Союзу ", - пояснив свою думку Карасьов.

Разом з тим, Карасьов загострив увагу на тому, як будуть будуватися відносини США і Росії, оскільки у Байдена і Путіна "натягнуті" відносини.

"Треба розуміти, як на це реагуватиме Путін. А це означає, що буде якесь протистояння, якась сутичка. Тому в Кремлі і намагатимуться використовувати час до інавгурації нового президента, щоб розставити власні пріоритети і вирішити питання Нагірного Карабаху, Білорусі і, можливо, Донбасу ", - пояснив Карасьов.

Раніше "Апостроф" нагадав, що говорив Джо Байден про Україну під час виборчої кампанії і візитів в Україну в якості віце-президента США.