RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Поблажок не буде: в МВС зробили жорстку заяву по авто на єврономерах в Україні

Нещодавно у Міністерстві фінансів пояснили, чому українці не можуть платити менше за розмитнення авто на єврономерах. Тепер же радник міністра внутрішніх справ Володимир Мартиненко заявив, що в останні два роки держава йшла назустріч власникам таких авто і виконувала їх вимоги, однак більше поблажок не буде.

Про це він сказав у програмі "5 питань на злобу дня" на телеканалі ДІМ.

"Давайте говорити відкрито і чесно: ці транспортні засоби були завезені, коли у нас волонтери почали поставляти машини з європейської реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цим нормативним пропуском багато з тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби", - сказав Мартиненко.

За його словами, цих людей досить багато і об'єднавшись, вони домоглися того, що їм забезпечили пільговий період перереєстрації та відстрочили штрафи.

"Але якщо абсолютно всі їх вимоги виконати, то завтра-післязавтра з'являться нові", - зазначив представник МВС.

Мартиненко наголосив, що власники машин на єврономерах мають діяти відповідно до закону.

"У нас є Митний кодекс, за яким на розмитнення транспортного засобу дається 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки поліція дивиться на них лояльно. Я прихильник того, що закон повинен діяти", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", власники "євроблях", які ввозять їх в Україну, отримують перші протоколи про порушення митних правил вже при перетині кордону України на митницях. На підставі цих протоколів суди в більшості випадків накладають на них штрафи в розмірі 170 тисяч гривень або конфіскують авто в дохід держави. Однак існує норма, яка дозволяє власнику автомобіля на єврономерах захистити себе від штрафу.