RU  UA

Карантин вихідного дня не перерве ланцюжок: мер Житомира жорстко розкритикував рішення уряду

Мер Житомира Сергій Сухомлин жорстко розкритикував рішення влади про запровадження карантину вихідного дня і заявив, що ці заходи не допоможуть зупинити поширення коронавірусу.

Бунт мерів: які міста в Україні виступили проти карантину вихідного дня

Про це він розповів в ефірі Апостроф TV.

За словами Сухомлина, реальна кількість хворих на Covid-19 в рази більша за офіційну статистику МОЗ.

"Ми провели тестування в Житомирській міській раді. Ми взяли 40 співробітників, провели тестування по ІФА-тестах на наявність антитіл. У 16 з 40 людей вже є антитіла. Це каже про те, що насправді статистика по захворюванню і кількість людей, які в цей час хворіють, в рази відрізняється від офіційної", - розповів міський голова.

Також він додав, що при сьогоднішній ситуації поширення коронавірусу жоден карантин вихідного дня не зможе перервати цей ланцюжок захворювань.

"Це два дні, коли люди будуть знаходитися вдома, в родині. Але ми розуміємо, що п'ять днів вони будуть їздити в громадському транспорті, ходити на роботу, заражати одне одного. І потім вони будуть заражати своїх рідних в сім’ї. Тому немає ніякої логіки в постанові Кабміну. Це основне, що я бачу в такій ситуації", - зауважив Сухомлин.

Більш детально про карантин вихідного дня і ставлення регіонів до рішення влади читайте в матеріалі "Апострофа": "Карантин уже не зупинить коронавірус, потрібно забезпечити українців киснем - мер Житомира".