RU  UA

"Мій улюблений олігарх": юні українці намалювали портрети відомих людей країни

У Дніпрі провели конкурс малюнків "Мій улюблений олігарх". Портрети Ігоря Коломойського, Ріната Ахметова, Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, президента Володимира Зеленського, а також інших відомих людей виставили у Дніпровській галереї.

Серйозний погляд, рум’янець на щоках та ледь помітна посмішка. Саме так один із юних конкурсантів зобразив Ігоря Коломойського. На іншому малюнку зображена трохи товстіша версія відомого українського олігарха. Проте сам він не любить, коли його так називають.

"Чого це я олігарх? Я не погоджуюся. Це роль лайлива, прошу до мене її не застосовувати", - наголосив Коломойський.

Цікаво, що було б, якби Ігор Коломойський дізнався, що його портрети прикрашають виставку дитячих малюнків на конкурсі “Мій улюблений олігарх”.

"Я намалювала Ігоря Валерійовича Коломойського, бо він мій земляк", - заявила одна з конкурсанток.

Та стіну на виставці дитячих малюнків Ігорю Коломойському довелося ділити. Наприклад, поруч висять зображення Ріната Ахметова та Петра Порошенка.

"Петро Порошенко має кондитерську фабрику "Рошен", вироби якої найсмачніші", - пояснила свій вибір юна художниця.

Вадим Новинський не славиться виготовленням смаколиків, але теж розділив дошку пошани із Віктором Пінчуком, Володимиром Зеленським та Юлією Тимошенко.

"Я зобразила саме її, бо вона дуже вродлива. Вона жінка-політик, що в нас час дуже рідке явище, і вона жінка-олігарх", - ділиться авторка портрету Тимошенко.

До олігархів юні конкурсанти приписали і Дмитра Гордона. Чомусь, намалювали його з рожевим мозком.

"Зізнаюся, зовсім не знала значення слова олігарх. Доки не прочитала", - розповіла дівчинка.

Деякі учасники змагання вийшли за рамки правил. Малювали портрети не медійних постатей, а рідних людей.

"Мамо, мамулю, мій олігарх. Бажаю тобі, рідна, всіх благ", - додала авторка малюнку.

Та переможців не судять. Попри немедійність мами Софії, дівчинка посіла третє місце в конкурсі малюнків. Перші місця у різних вікових категоріях вибороли автори портретів Коломойського, Тимошенко та Пінчука.

Усі малюнки протягом місяця прикрашали одну з дніпровських галерей. Нині дитячі шедеври можна побачити на сторінці конкурсу в Facebook.